Om oss

Vem är jag?
Jag är nog som de flesta andra. Jag är mamma, arbetar i restaurangbranschent, försöker få någon slags rätsida på livet och livspusslet. Vissa dagar går det bättre än andra. Min stora intresse är hälsa med fokus på maten vi äter. Och så har jag skrivklåda mellan varven, jag är vän med bokstäver och ord. Skrivklådan råder jag bot på här. Dessutom har jag ett stort driv att dela med mig av mina egna erfarenheter och påverka synen på vad hälsa egentligen är.
Stort intresse för mat, började tidigt experimentera i köket (bränt några kastruller genom åren). Har ett CV lika brokigt som en svensk väderleksrapport. Är till naturen väldigt nyfiken och vetgirig. Och envis.

Livet förändras
Året var 2003 (å gud vad det lät högtravande) och jag blev mamma för första gången. Alla ni föräldrar vet hur det liksom ställer hela livet på ända. Att ha hundraprocentigt ansvar för en ny liten individ det kan skrämma skiten ur en. Och på samma gång så är man så otroligt tacksam och lycklig. Bebisar äter och sover så första tiden går man bara omkring i det där lilla ruset. Det var här någonstans som min stora resa började. Min hälsoresa. Den är inte på långa vägar färdig, kommer förmodligen inte vara färdig ens när jag drar mitt sista andetag. Men det är ju resan som gör det, inte målet.

Linking and thinking
Spädbarnstiden blev förresten inte som vi tänkt. För det första hade Lova ruskigt bråttom ut och sedan hade vi flera månader med barngråt. Som nybliven förälder var det fruktansvärt. Nästan knäckande. Läkaren sade kolik… och gav oss minifoam som skulle dämpa bubblorna i magen på lilltjejen. Det funkade inte alls. Men vi började fundera… på varför det blir bubblor… på varför maten jäser istället för smälter. Och efter många om och men testade jag att utesluta mjölkprodukter. Det går inte att i ord beskriva känslan när Lova efter dryga fem månader av gråt (och smärta) sov flera timmar i streck. Förändringen kom efter bara ett dygn! Så vad vi äter har betydelse. Inte kunde jag väl då ana hur det skulle påverka min syn på hälsa.

Just det här funderandet (linking and thinking) på hur saker hänger ihop har följt med mig. Jag behöver veta hur saker och ting hänger ihop. Och jag är rätt bra på det. Gräva liksom. Se den större bilden.
Våra kroppar är långt mer komplexa än den mesta skolmedicin talar om. Skolmedicinen symptomdämpar snarare än botar. Alternativa metoder har ofta en mycket bredare syn på vad som påverkar oss, både positiv och negativ påverkan.

Jag tackar högre makter
Det är mycket jag är tacksam för här i världen. Jag fick verkligen sätta mina kunskaper om hälsa på prov när jag 2013 sprang in i väggen. Så bra var jag själv på att lyssna på kroppens signaler. Men på den resan har jag gjort det största och för mig mest betydelsefulla insikterna om hälsan. Alla som varit där vet hur lång och stundtals smärtsam återhämtningen kan vara. Och att läka tar tid. Trist nog är trenden aningen dyster. Allt fler mår inte som de förtjänar. Och för att vända trenden behöver vi nog hjälpas åt. Så därför delar jag med mig. Och hoppas att Du som läser får lite inspiration. Ta dig tid. Och ta ett andetag.

Med kärlek och värme
/Anna

[Top]